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Erstportrait von Elisabeth Varga - Presseinformation 11.2023

Elisabeth Varga, neue Assistenzprofessorin für Analytische Chemie, Lebensmittel- und Umweltanalytik, wurde durch die Faszination für die Massenspektrometrie zur Forscherin. An der Vetmeduni wird sie weiterhin zu Pilz- und Algentoxinen arbeiten und sich mit der Prüfung der Qualität von Fleisch beschäftigen.

Mehr zur Presseinformation

Kürzlich veröffentliche Publikation - 09.2023

Bak, K.H.; Paulsen, P. Changes in Flavor and Volatile Composition of Meat and Meat Products Observed after Exposure to Atmospheric Pressure Cold Plasma (ACP). Foods 202312, 3295. doi.org/10.3390/foods12173295

Kürzlich veröffentliche Publikation - 06.2023

Jin Wang, Baojing Ren, Kathrine H. Bak, Olugbenga P. Soladoye, Mohammed Gagaoua, Jorge Ruiz-Carrascal, Yongfu Huang, Zhongquan Zhao, Yongju Zhao, Yu Fu, Wei Wu,
Preservative effects of composite biopreservatives on goat meat during chilled storage: Insights into meat quality, high-throughput sequencing and molecular docking, LWT, Volume 184, 2023
www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0023643823006126

Sieger:innenehrung im Fotowettbewerb „Tierische Begegnungen“ - 03.2023

Dieses Bild ist im Rahmen des Forschungsprojektes „Symbiotische Weidehaltung von Hühnern und Schweinen zur Verbesserung des Tierwohls“ entstanden.

Am Gut Herrmannsdorf gelang Lena Reiser die gelungene Aufnahme und bescherte uns damit Platz 6 von über 130 Einreichungen.

Herzlichen Dank!

Kürzlich veröffentliche Publikation - 03.2023

Bak, K.H.; Bauer, S.; Bauer, F. Effect of Different Genotypes and Harvest Times of Sage (Salvia spp. Labiatae) on Lipid Oxidation of Cooked Meat. Antioxidants 202312, 616.

https://doi.org/10.3390/antiox12030616

Kürzlich veröffentliche Publikationen - 01.2023

Schoder, D.; Pelz, A.; Paulsen, P. Transmission Scenarios of Listeria monocytogenes on Small Ruminant On-Farm Dairies. Foods 202312, 265.

https://doi.org/10.3390/foods12020265

Kathrine H. Bak, Susanne Bauer, Julia Rattner, Martin Wagner, Martina Ludewig, Nutritional properties, microbial and sensory quality, and formation of biogenic amines in wild-grown mushrooms (Cantharellus cibarius & Boletus edulis) from Austrian local markets. Food Chemistry Advances, 2023, 100193, ISSN 2772-753X

https://doi.org/10.1016/j.focha.2023.100193

Kürzlich veröffentliche Publikationen - 12.2022

Paulsen P, Csadek I, Bauer A, Bak KH, Weidinger P, Schwaiger K, Nowotny N, Walsh J, Martines E, Smulders FJM. Treatment of Fresh Meat, Fish and Products Thereof with Cold Atmospheric Plasma to Inactivate Microbial Pathogens and Extend Shelf Life. Foods. 2022; 11(23):3865.

To this article

Haizhou Wu, Kathrine H. Bak, Gheorghe V. Goran & Nantawat Tatiyaborworntham (2022): Inhibitory mechanisms of polyphenols on heme protein-mediated lipid oxidation in muscle food: New insights and advances, Critical Reviews in Food Science and Nutrition, DOI: 10.1080/10408398.2022.2146654

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Kürzlich veröffentliche Publikationen - 11.2022

Kaeder E, Dorn-In S, Gareis M, Schwaiger K. Symbiotic Husbandry of Chickens and Pigs Does Not Increase Pathogen Transmission Risk. Foods. 2022 Oct 8;11(19):3126. DOI: 10.3390/foods11193126. PMID: 36230202; PMCID: PMC9564097.

Vecchiato CG, Schwaiger K, Biagi G, Dobenecker B. From Nutritional Adequacy to Hygiene Quality: A Detailed Assessment of Commercial Raw Pet-Food for Dogs and Cats. Animals (Basel). 2022 Sep 13;12(18):2395. DOI: 10.3390/ani12182395. PMID: 36139257; PMCID: PMC9495138.

Bassitta R, Kronfeld H, Bauer J, Schwaiger K, Hölzel C. Tracking Antimicrobial Resistant E. coli from Pigs on Farm to Pork at Slaughter. Microorganisms. 2022 Jul 23;10(8):1485. DOI: 10.3390/microorganisms10081485. PMID: 35893543; PMCID: PMC9394271.

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Schwaiger, K., Storch, J., Bauer, C., & Bauer, J. Abundance of selected bacterial groups in healthy calves and in calves developing diarrhea during the first week of life: Are there differences before the manifestation of clinical symptoms?. Frontiers in Microbiology, 4254.

Kürzlich veröffentlichte Publikationen - 10.2022

Lining Chen, Wei Wu, Na Zhang, Kathrine H. Bak, Yuhao Zhang, Yu Fu (2022): Sugar reduction in beverages: Current trends and new perspectives from sensory and health viewpoints, Food Research International, Volume 162, Part B, 2022

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Bleicher J, Ebner EE, Bak KH. Formation and Analysis of Volatile and Odor Compounds in Meat—A Review. Molecules. 2022; 27(19):6703.

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Kürzlich veröffentlichte Publikation - 09.2022

Dorn-In, S; Führer, L; Gareis, M; Schwaiger, K; (2023): Cold-tolerant microorganisms causing spoilage of vacuum-packed beef under time-temperature abuse determined by culture and qPCR. Food Microbiol. 2023; 109:104147.

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Kürzlich veröffentlichte Publikationen - 08.2022

Dorn-In, S; Mang, S; Schwaiger, K; (2022): A simple method for the isolation of cold-tolerant Clostridium spp. from meat samples. Int J Food Microbiol. 2022; 378:109836

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Beindorf, P-M; Kovalenko, O; Ulrich, S; Geißler, H; Korbel, R; Schwaiger, K; Dorn-In, S; Esteban-Cuesta, I (2022): Investigation of Meat from Ostriches Raised and Slaughtered in Bavaria, Germany: Microbiological Quality and Antimicrobial Resistance. Biology 2022; 11: 985

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Bassitta, R; Kronfeld, H; Bauer, J; Schwaiger, K; Hölzel, C(2022): Tracking Antimicrobial Resistant E. coli from Pigs on Farm to Pork at Slaughter. Microorganisms. 2022; 10(8):1485

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Forschungsprojekt unter Leitung von Karin Schwaiger

Symbiotische Weidehaltung von Hühnern und Schweinen zur Verbesserung des Tierwohls – Entwicklung von Strategien zur Risikominimierung auf Grundlage einer Risikoanalyse

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Kürzlich veröffentlichte Publikation - 01.2022

Dorn-In, S; Mang, S; Schwaiger, K (2022): Unknown cold-tolerant Clostridium spp.: Characteristics and potential to cause meat spoilage. Food Microbiol. 2022; 102: 103916